Внаслідок вибуху в Бейруті дістали поранень миротворці ООН

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Внаслідок вибуху в Бейруті дістали поранень миротворці ООН

Бійці Тимчасових сил ООН в Лівані дістали поранень внаслідок потужного вибуху в портовому районі столиці, що зачепив більшу частину міста та призвів до загибелі десятків та поранення тисяч людей.

Про це повідомляє BBC.

Поранень дістали моряки миротворчої місії, які перебували на кораблі в порту. Наразі не повідомляється, скільки саме бійців ООН постраждали та в якому вони стані.

«Один з кораблів Тимчасових сил ООН в Лівані, що стояв у порту, дістав ушкоджень, що призвело до поранень кількох миротворців-моряків, подекуди до серйозних», — йдеться в заяві місії.

Наразі моряків доправили до лікарні.

Миротворці також висловили свою підтримку народу та уряду Лівану в скрутну хвилину та запропонували допомогу.

Тимчасові сили ООН в Лівані перебувають в країні з 1978 року згідно з резолюцією Ради безпеки ООН. Вони мали контролювати виведення ізраїльських військ, які окупували південь Лівану. До сих пір близько 15 тис. миротворців забезпечують спокій на лівансько-ізраїльскому кордоні.

  • У портовому районі столиці Лівану стався потужний вибух, який струсонув і накрив велетенською червоною хмарою усе місто. Більша частина Бейруту зазнала руйнувань, понад 20 людей загинули, понад 2,5 тисячі зазнали поранень. Катастрофу пояснюють вибухом нітратних добрив внаслідок перекидання пожежі зі складу з феєрверками.
  • Ліванці починають злитися через довгу відсутність реакції з боку уряду на катастрофу в Бейруті.
  • Серед працівників посольства України в Лівані та членів їхніх сімей внаслідок вибуху в Бейруті постраждалих немає. Наразі Міністерство закордонних справ зʼясовує, чи є серед постраждалих громадяни України.
  • Прем’єр-міністр Лівану просить про міжнародну підтримку країни для подолання наслідків катастрофи в Бейруті.