МЗС встановлює, чи є серед постраждалих у Лівані українці. Працівники посольства в безпеці

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
МЗС встановлює, чи є серед постраждалих у Лівані українці. Працівники посольства в безпеці

Bloomberg / Contributor

Серед працівників посольства України в Лівані та членів їх сімей внаслідок вибуху в Бейруті постраждалих немає. Наразі Міністерство закордонних справ зʼясовує, чи є серед постраждалих українські громадяни.

Про це повідомив представник консульської служби МЗС Максим Коваленко в коментарі УНІАН.

«З приводу вибуху в Бейруті, наразі є інформація від нашої дипломатичної установи, що серед працівників посольства, членів їхніх сімей постраждалих немає. В одного з дипломатів вилетіли вікна», — сказав він.

За словами Коваленка, у посольстві України в Лівані працює гаряча лінія та консульська служба, але до них ніхто не звертається.

«Інформації щодо можливих загиблих або постраждалих громадян України наразі немає», — сказав дипломат.

Тим часом президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих у Бейруті.

  • У портовому районі столиці Лівану стався потужний вибух, який струсонув і накрив велетенською червоною хмарою усе місто. Більша частина Бейруту зазнала руйнувань, більше 20 людей загинули, понад 2,5 тисячі зазнали поранень. Катастрофу пояснюють вибухом нітратних добрив внаслідок перекидання пожежі зі складу з феєрверками.
  • Ліванці починають злитися через довгу відсутність реакції з боку уряду на катастрофу в Бейруті. Влада Лівану досі не звернулася до народу і не опублікувала жодних рекомендацій у зв’язку з вибухом у столиці.