З Москви до Чечні повернули понад 100 вихідців за «негідну» поведінку. Їх відправили на громадські роботи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада Чечні повернула з Москви понад 100 вихідців республіки, яких звинуватили в негідній поведінці і дискредитації чеченської нації. Як пише «Кавказский Узел», молодих людей відправили на примусові важкі громадські роботи.

Чоловіків, що повернулися з Москви, зустрічав депутат Держдуми Адам Делімханов, голова МВС Чечні Руслан Алханов і директор департаменту зі звʼязків з релігійними та громадськими організаціями Аслан Абдулаєв.

Вони назвали молодих чеченців «шахраями, правопорушниками та наркоманами», влаштувавши їм публічну прочуханку. Прибулі чеченці стояли в покірних позах і заявили, що каються за вчинки. На публічну зустріч до Грозного також привезли родичів.

Чеченські активісти і журналісти заявили, що таким чином режим Рамзана Кадирова демонстративно наводять свій порядок. Порушників принижують, замість того щоб карати їх за законом, а їхні родичі зазнають утисків. Нерідко рідні отримують погрози.

Влада Чечні неодноразово примушувала своїх вихідців публічно вибачатися за поведінку. У квітні 2020 року в Чечню примусово повернули трьох молодих людей, які відмовилися платити за поїздку в московському таксі. Раніше глава Чечні Рамзан Кадиров влаштував осуд чоловікам, яких підозрювали у вживанні наркотиків. У 2018 році Кадиров відправив на прибирання вулиць підлітка, який в Москві кинув алюмінієву банку в автобус зі словами «Ахмат — сила».