«Повинні були це зробити»: родичі критика Кадирова взяли на себе відповідальність за його вбивство в Австрії

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Родичі чеченського блогера Маміхана Умарова, відомого як «Анзор з Відня», взяли на себе відповідальність за його вбивство у Відні 4 липня.

Вони опублікували у Facebook відеозвернення, в якому «фактично зізналися у злочині».

«З нашого роду собака, яка жила в Європі, Маміхан Умаров. Поки з ним не розібралися, у нас не було можливості показати себе. Ми намагалися встановити звʼязок з ним і зупинити його. Ми сказали йому припинити, не робити цього. Він нам відповів, що спецслужби Європи не залишають його у спокої, і він повинен за їхнім дорученням це говорити», — каже чеченською мовою родич Умарова.

За його словами, тоді рідні Умарова «зрозуміли, що його треба буде зупинити в будь-якому випадку».

«Ми зупинили його, оскільки повинні були це зробити. В Європі є багато людей, які заарештовані за підозрою у вбивстві безпідставно. Те, що зроблено, зроблено нами. Це ми повинні були зробити. Не мучте людей, залиште їх у спокої», — сказав родич на відео.

Також вони закликали відпустити на свободу підозрюваних у вбивстві блогера, затриманих австрійською поліцією.

«Ми зібралися, щоб звернутися до народу республіки й голови та попросити вибачення. Усі образи, що він говорив, сказані проти нас», — додали автори звернення.

  • 4 липня у передмісті Відня застрелили уродженця Чечні Маміхана Умарова, відомого як «Анзор з Відня», який публічно критикував главу Чечні Рамзана Кадирова.
  • За підозрою в причетності до вбивства Умарова поліція Австрії затримала двох уродженців Чечні. Зараз вони перебувають у СІЗО.
  • Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров вважає, що «Анзор з Відня» став «жертвою західних спецслужб».
  • Умаров відомий як жорсткий критик Кадирова. Він вів YouTube-канал «Анзор з Відня» чеченською мовою, на який підписалися 12,6 тисячі користувачів. Останнє відео на його каналі було опубліковано 3 липня. За два дні воно набрало понад 167 тисяч переглядів.