Кадиров стверджує, що його критик, убитий в Австрії, став «жертвою західних спецслужб»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Кадиров стверджує, що його критик, убитий в Австрії, став «жертвою західних спецслужб»

Wiki

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров вважає, що «Анзор з Відня» — уродженець Чечні Маміхан Умаров, який публічно його критикував, став «жертвою західних спецслужб».

Про це Кадиров написав у себе в Telegram.

«Друзі, я чекав і спостерігав, як розвиваються чутки навколо подій у Відні. І знову переконався в упередженості інформаційної машини, яка розкрутила версію про мою причетність, не маючи офіційних заяв слідчих органів», — пише глава Чеченської Республіки.

За словами Кадирова, «Анзор з Відня» та інші блогери заробляють «на ідеї псевдопатріотизму», тому вони «стали і стануть жертвами спецслужб, які працюють проти Росії і проти мене [Кадирова]».

«Ці методи, використані для руйнування Османської Імперії, застосовуються і зараз: продажні глашатаї отримують платню за свою роботу, а потім їх вбивають як начебто невинних жертв вигаданої «правди». І все це під маскою ідеалів людства, демократії», — йдеться в повідомленні.

Говорячи про вбитих, Кадиров зазначив: «За що боролися, на те і напоролися!»

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не бачать звʼязку між вбивством Умарова і главою Чеченської Республіки.

«А до чого тут Рамзан Кадиров? — сказав він у бесіді з журналістами. — Ну послухайте, це ж до здорової логіки не має жодного відношення. Вбитий громадянин в Австрії і Рамзан Кадиров. Якщо він критикував Рамзана Кадирова і якщо він чеченець, то значить одразу потрібно говорити про Кадирова?! Погодьтеся, нелогічно».

  • 4 липня у передмісті Відня застрелили уродженця Чечні Маміхана Умарова, відомого як «Анзор з Відня», який публічно критикував главу Чечні Рамзана Кадирова.
  • За підозрою в причетності до вбивства Умарова поліція Австрії затримала двох уродженців Чечні. Зараз вони перебувають у СІЗО.
  • Умаров відомий як жорсткий критик Кадирова. Він вів YouTube-канал «Анзор з Відня» чеченською мовою, на який підписалися 12,6 тисячі користувачів. Останнє відео на його каналі було опубліковано 3 липня. За два дні воно набрало понад 167 тисяч переглядів.