Чорногорія дозволила в’їзд росіянам без жодних обмежень. Український консул вже обурився

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Український консул у Чорногорії Михайло Шматов обурився тим, що влада балканської країни дозволила в’їзд росіянам без жодних обмежень.

Про це він написав у своєму Facebook.

Чорногорія вирішила переглянути свої списки і внесла до «зеленого» Росію та Азербайджан — таким чином громадянам цих країн дозволено в’їзд без жодних обмежень.

Шматов зазначив, що обурений не тим, що росіянам дозволили в’їзд, а саме тим, що, на відміну від українців, їм це можна зробити без жодних обмежень.

«Я обурений тим, що Росію відразу помістили до «зеленої» зони. Без всяких умов, Карл! Я нагадаю, що Україна, яка з початку літа забезпечує Чорногорію найбільшою кількістю туристів, маючи наразі 13—14 авіабортів на тиждень, перебуває в обмежених правах. Незважаючи на нашу постійну роботу, українським громадянам досі заборонено подорожі автотранспортом, і якщо читати уважно правила, то навіть заборонено самостійні подорожі літаком, лише у складі туристичної групи», — пояснив він.

Консул також нагадав, що індекс захворюваності у Росії становить 127,2, тоді як у України — 72,8.

  • Чорногорія посилює обмежувальні заходи на тлі оголошення епідемії у країні та обмежує вʼїзд. Українцям заборонили вʼїжджати до країни на своєму транспорті, вони можуть перетнути кордон тільки в аеропорту.
  • 22 липня у Чорногорії повторно оголосили епідемію COVID-19 на всій території через зростання захворюваності. Наприкінці травня Інститут громадського здоровʼя Чорногорії заявляв, що у країні більше не фіксують нові випадки інфікування.