У Чорногорії оголосили епідемію коронавірусу. Раніше там декларували перемогу над COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Чорногорії оголосили епідемію коронавірусу. Раніше там декларували перемогу над COVID-19

Barcroft Media / Contributor

Влада Чорногорії, попри попередні заяви про перемогу над коронавірусом, оголосила епідемію на всій території країни.

Про це повідомляється у Twitter чорногорського уряду.

Обмежувальні заходи набудуть чинності 22 липня. Таке рішення ухвалила Національна координаційна рада з інфекційних захворювань при уряді Чорногорії.

Усім громадянам, старшим семи років, потрібно носити маски на відкритому повітрі та в приміщеннях, масові зібрання обмежені до 40 людей на повітрі та до 20 — у приміщеннях.

Крім того, до 6 серпня продовжили заборону на роботу дискотек і нічних клубів, проведення весіль, днів народжень та інших урочистостей. До 30 серпня заборонена жива музика в розважальних закладах. У різних регіонах обмежено час роботи кафе і ресторанів. За даними університету Гопкінса, за час пандемії у Чорногорії виявили 2 381 випадок коронавірусу, від хвороби померли 35 осіб.

  • Наприкінці травня Інститут громадського здоровʼя Чорногорії заявив, що у країні більше не фіксують нових випадків інфікування коронавірусом.
  • Уже в середині червня у країні виявили людину, інфіковану коронавірусом. Після цього в Чорногорії зафіксували близько 100 нових випадків зараження.
  • Наприкінці червня Чорногорія знову повернулася до карантину.
  • Чорногорія додала Україну до списку країн, з яких можна в’їжджати без додаткових обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу.