Влада Сінгапуру зобовʼязала приїжджих носити на самоізоляції GPS-трекери. За порушення — штраф у $10 тисяч

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уряд Сінгапуру зобовʼязав усіх прибулих до країни носити спеціальні GPS-трекери на час обовʼязкової двотижневої самоізоляції.

Як повідомляє The Straits Times з посиланням на Управління імміграції та контрольно-пропускних пунктів, нове правило щодо електронного пристрою набуде чинності з 11 серпня. Трекер будуть зобовʼязані носити як іноземці, що мають посвідку на проживання, так і громадяни країни, які повернулися додому з-за кордону. Від носіння трекера звільняються діти до 12 років.

За новими правилами, трекер потрібно активувати одразу після того, як людина буде вдома. Для визначення локації пристрій використовує сигнали GPS, 4G або Bluetooth. Протягом 14 днів на трекер будуть приходити повідомлення від служб, які контролюватимуть пересування людини.

У Сінгапурі поступово знімають обмеження на поїздки і переміщення, а тому влада хоче посилено контролювати рівень захворюваності на коронавірус. Для цього і ввели носіння трекерів.

Покарання за невиконання рішення влади суворе — від штрафу у $10 тисяч до тюремного терміну на пів року. Іноземцям загрожує скорочення терміну дії дозволу на проживання. Каральні заходипередбачені за відмову носити трекер, за його цілеспрямований злом або ж за спробу зняти трекер раніше, ніж закінчується самоізоляція.