Сингапур анулював паспорт громадянина, який порушив правила ізоляції

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Сингапурі анулювали паспорт одного зі своїх громадян, який порушив правила самоізоляції після повернення з-за кордону. Про це повідомляє Bloomberg.

Чоловік прибув на поромі з Батаму 19 березня і в той же день знову вирушив до Індонезії попри те, що йому надіслали повідомлення, щоб він залишався вдома протягом 14 днів, згідно з правилами запобігання коронавірусній інфекції. Чоловік повернувся назад у Сингапур 24 березня.

Це перша така дія влади проти громадянина Сингапуру: «Це безвідповідальна поведінка. З огляду на навмисне порушення, Управління імміграції та контрольно-пропускних пунктів анулювало його паспорт і передало справу в МОЗ для розслідування порушення правил самоізоляції», — сказали в управлінні.

Крім скасування імміграційних послуг, ті, хто відмовляються дотримуватися правил карантину, також можуть бути притягнуті до відповідальності: їх можуть оштрафувати на суму до $10 тис. або позбавити волі до 6 місяців, або і те й інше.

  • У Китаї зростає кількість випадків інфікування коронавірусом серед людей, які повернулися з-за кордону. Це може призвести до другої хвилі розповсюдження інфекції.