«Київський терорист» Карімов служив в Узбекистані у 2013 році. Раніше МВС повідомляло, що у нього олігофренія

Автори:
Ангеліна Шеремет, Марія Жартовська
Дата:
«Київський терорист» Карімов служив в Узбекистані у 2013 році. Раніше МВС повідомляло, що у нього олігофренія

«Бабель»

Сухроб Карімов, який погрожував підірвати бомбу у відділенні Універсал Банку в київському бізнес-центрі «Леонардо», у 2013 році проходив військову службу в Узбекистані як резервіст і добре себе зарекомендував.

Про це «Бабелю» стало відомо зі слів співрозмовника у правоохоронних органах.

Довідку про військову службу виявили під час обшуку в одному з місць його проживання в Запорізькій області. Згідно з документом, Карімов служив у 526-му мобілізаційно-резервному батальйоні, добре себе зарекомендував на зборах, мав відмінні показники з духовної та військової освіти, був фізично активним, займався спортом.

Нагадаємо, що 3 серпня, коли Карімов тримав у банку заручницю, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що чоловік з 1998 року, тобто з 10 років, перебуває на психоневрологічному обліку з діагнозом «Олігофренія».

Зазначимо, що «Бабель» вісім разів телефонував до СБУ за офіційним коментарем , але там не брали слухавку.

  • 3 серпня у Києві 32-річний громадянин Узбекистану Сухроб Карімов погрожував підірвати вибухівку у відділенні Універсал Банку в бізнес-центрі «Леонардо». У приміщенні банку залишилася керівниця відділення, інші працівники вийшли.
  • Згодом до терориста впустили представників ЗМІ, які спілкувалися з ним близько 10 хвилин. У цей час до приміщення банку увірвалися бійці СБУ і затримали Карімова. Щодо нього відкрили кримінальне провадження за ст. 258 — тероризм.