Учасник ТКГ: Тимошенко просила Єрмака призначити її главою делегації замість Кучми

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Учасник ТКГ: Тимошенко просила Єрмака призначити її главою делегації замість Кучми

Гонтар Володимир / УНІАН

Лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко пропонувала очільнику Офісу президента Андрію Єрмаку призначити її главою української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі замість Леоніда Кучми.

Про це повідомив член ТКГ, представник Донецької області в українській делегації в Мінську Сергій Гармаш у Facebook.

За його словами, Тимошенко приходила з пропозицією два тижні тому, обіцяючи «підключити свої дипломатичні зв’язки». Але плану з урегулювання ситуації на Донбасі так і не надала.

«Єрмак розповів, як два тижні тому до нього приходила Юлія Володимирівна. З пропозицією зробити її главою делегації замість Кучми. Сказала, що в неї є план і вона підключить всі свої дипломатичні звʼязки, і в Росії, і на Заході. А потім пропала, так плану і не представивши», — розповів Гармаш.

Гармаш також розповів про зустріч учасників делегації, яка відбулася 3 серпня. За його словами, новий глава делегації — перший президент Леонід Кравчук прийшов на зустріч з першим прем’єр-міністром Вітольдом Фокіним. Раніше Кравчук розповідав, що Фокін може долучитися до делегації, але питання ще не погоджене.

«Вітольд Павлович мене здивував. Давно я не чув у своєму оточенні вислову «народ Донбасу». Видно, що він багато дивиться телевізор», — написав Гармаш.