Reuters: Російські хакери вкрали документи про торговельні перемовини Британії та США

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Videvo

Російських хакерів підозрюють у зламі електронної пошти і крадіжці секретних документів у колишнього міністра торгівлі Великої Британії Ліама Фокса напередодні парламентських виборів 2019 року.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на анонімні джерела.

Пошту ексміністра «атакували» декілька разів — у період з 12 липня по 21 жовтня 2019 року. Повідомляють, що хакери вкрали документи про торговельні переговори Великої Британії зі США.

Джерело видання не назвало групу чи організацію, яку вважають відповідальною, але уточнило, що напад мав ознаки операції, що підтримується державою. У Кремлі поки ніяк не прокоментували підозри.

У звʼязку зі зламуванням пошти Фокса і крадіжкою документів проводять розслідування.

  • Раніше Національний центр кібербезпеки Великої Британії попереджав, що російські хакери планують атакувати організації, які займаються розробкою вакцини проти коронавірусу.
  • Комітет британського парламенту оприлюднив масштабну доповідь про втручання Росії у внутрішні справи королівства. За даними доповіді, існують серйозні докази того, що Росія намагалась вплинути на результати референдуму про незалежність Шотландії в 2014 році. Тоді 55,3% проголосували за те, щоб залишитися в складі Великої Британії.