Дедалі більше технологічних компаній переходять на віддалену роботу. Одні — лише до наступного року, інші — назавжди

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Дедалі більше технологічних компаній переходять на віддалену роботу. Одні — лише до наступного року, інші — назавжди

Unsplash / Christin Hume

Оскільки коронавірус поширюється все більше, віддалена робота перестала сприйматися як крайній захід на короткий час. Багато компаній змирилися з тим, що пандемія надовго, і працювати з дому доведеться до наступного року. Ще низка компаній вирішила не повертатися до офісів взагалі.

Про це пише CNN.

Минулого тижня вирішили працювати віддалено до літа 2021 року в Google. До середини наступного року також працюватимуть віддалено співробітники Universal, Warner, Sony та Amazon.

Першими, хто вирішив перенести роботу додому назавжди, стала компанія Twitter — відповідне рішення ухвалили ще в травні.

Потім до ініціативи приєдналась Facebook з планами перевести до 50% персоналу на віддалену роботу на наступні 5—10 років. Також до них приєдналися ще кілька компаній, зокрема Square.

Компанії прийняли такі рішення на тлі стурбованості щодо росту домашнього насильства та невирішеної проблеми освіти дітей під час пандемії. Водночас Міжнародний валютний фонд заявляє про зростання нерівності між жінками та чоловіками, зокрема через масові скорочення в сфері послуг та освіти, де жінки представлені найбільше.