«На жаль, це необхідно». Через коронавірус влада Австралії ввела комендантську годину в одному з найбільших міст

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«На жаль, це необхідно». Через коронавірус влада Австралії ввела комендантську годину в одному з найбільших міст

russellstreet / Flickr

У другому за кількістю населення австралійському штаті Вікторія ввели надзвичайний стан, а у його столиці — комендантську годину. Внаслідок зростання кількості інфікованих коронавірусом регіон із п’ятимільйонним містом Мельбурн стикнеться з жорсткими обмеженнями для суспільного життя та бізнесу.

Про це повідомляє Reuters.

Мельбурн вже протягом шести тижнів перебуває в стані наказу «залишатись вдома», а відтепер його мешканці на додаток не зможуть пересуватися містом вночі. Австралійський прем’єр Скотт Моррісон заявив, що «на жаль, це необхідно», а міністр охорони здоров’я Грег Гант сказав, що обмеження вводять з «тяжким серцем».

Лейбористська влада Вікторії підтримала рішення ліберального федерального уряду щодо надзвичайного стану та комендантської години в столиці штату. Це вважають проявом багатопартійної національної єдності в питанні боротьби з поширенням інфекції.

Австралія бореться з коронавірусом набагато ефективніше за більшість інших країн світу, що коштує їй значних економічних збитків. Наразі на коронавірус захворіли всього 18 тис. австралійців, 200 з них померли. Проте нещодавній сплеск інфекції в Мельбурні не вдалося зупинити початковими методами.

Наразі серед країн західних демократій до методів комендантської години вдавалися лише у Франції. 20 березня про цей захід оголосив мер Ніцци. Також комендантську годину вводили в кількох містах і регіонах США.

До методу обмеження пересування громадян у нічний час вдавалися уряди таких країн як Єгипет, Кенія, Уганда, Саудівська Аравія, Греція, Індія, Ірак, Йорданія, Кувейт.