В Австралії вперше за 100 років закривають кордони між штатами. Усе через коронавірус

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В Австралії вперше за 100 років закривають кордони між штатами. Усе через коронавірус

Dan Freeman / Unsplash

В Австралії через коронавірус закривають кордони між двома найнаселенішими штатами — Вікторією та Новим Південним Уельсом. Вони будуть закриті на невизначений термін.

Про це пише Reuters.

«Це розумне рішення, правильне рішення на цей момент, з огляду на значні проблеми, з якими ми стикаємося в боротьбі з цим вірусом», — заявив очільник штату Вікторія Деніел Ендрюс.

Причиною закриття кордонів став спалах коронавірусу в столиці штату Вікторія Мельбурні. Загалом у штаті за добу виявили 127 нових випадків зараження, що є рекордом за весь час пандемії.

Востаннє кордони між штатами закривались аж у 1919 році — під час всесвітньої пандемії «іспанського» грипу.

  • У Новій Зеландії вперше за останні три з половиною тижні 16 червня виявили випадки коронавірусу. Міністр охорони здоров’я Девід Кларк заявив, що внутрішні послаблення карантину, які почали з минулого тижня, тимчасово призупиняють.
  • В Австралії американська біотехнологічна компанія Novavax почала тестувати вакцину від коронавірусу на людях. У випробуваннях вакцини NVX-CoV2373 бере участь 131 доброволець у Мельбурні та Брісбені. Тестування на тваринах показало, що препарат ефективний в низьких дозах.