Центр громадського здоров’я назвав рівень смертності від коронавірусу в Україні

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Центр громадського здоров’я назвав рівень смертності від коронавірусу в Україні

Paul Biris / Getty Images

Загальний показник летальності захворювання на коронавірус в Україні становить 2,4%.

Про це свідчать дані Центру громадського здоров’я.

«Летальність по країні складає 2,4%. Найвищий показник зафіксували в Кіровоградській (5,1%), Черкаській (3,9%), та Закарпатській (3,8%) областях», — уточнюють у повідомленні.

22 липня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Водночас у країні почали діяти нові правила.

Міністерство охорони здоров’я запроваджує розподіл країни на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». У кожній з них діятимуть різні обмеження залежно від ситуації з коронавірусом, найбільш мʼякі — у «зеленій» зоні.

До того ж, місцева влада може посилювати карантин на місцях, якщо вважає за потрібне, але послаблювати не може. Це передбачено урядовою постановою про адаптивний карантин і це уточнив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов на брифінгу 2 серпня.

  • Нові правила почали діяти з 1 серпня. За інформацією МОЗ, між зонами будуть встановлені пости та обмежено рух транспорту.
  • Місцева влада кількох українських міст висловила обурення новими правилами карантину, зокрема тим, що їхні регіони потрапили до «червоної» зони, де діють найбільш суворі обмеження. Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов сказав, що у розподілі України на зони карантину немає жодного політичного підтексту.
  • Зараз до «червоної» зони, де діють найсуворіші обмеження, входять міста Луцьк та Тернопіль, а також Кіцманський район Чернівецької області.