ДБР розслідує вбивство правоохоронцями полтавського терориста Скрипника

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ДБР розслідує вбивство правоохоронцями полтавського терориста Скрипника

Пресслужба прокуратури Полтавської області

Державне бюро розслідувань почало перевірку обставин смерті Романа Скрипника, який у Полтаві захопив заручника, а потім втік.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У бюро повідомили, що згідно з результатами першочергових слідчих дій, працівники поліції діяли в межах своїх повноважень. Остаточні висновки про правомірність дій правоохоронців будуть зроблені за результатами досудового розслідування.

В ніч на 1 серпня правоохоронці під час затримувальної спецоперації застрелили Скрипника. Спецоперація проводилася на околиці селища Опішня Зіньківського району, де правоохоронці знайшли терориста, який переховувався.

Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники працівника поліції. На місце прибув спецпідрозділ КОРД, чий снайпер і застрелив Скрипника. Капітан поліції встиг відскочити, оскільки Скрипник тримав у руках гранату. Після вбивства Скрипника граната вибухнула.

  • 23 липня в Полтаві біля адміністративного суду працівники підрозділу карного розшуку намагалися затримати чоловіка, якого підозрюють у крадіжці авто. Під час затримання він дістав гранату РГД-5, яку погрожував підірвати.
  • Чоловік тримав за руку працівника поліції. Після перемовин зловмисник обміняв його на начальника Управління карного розшуку в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна. Із Шияном зловмисник поїхав на автомобілі «Богдан», який видали на його вимогу. Вони виїхали з міста і їздили польовими дорогами області. Пізніше він відпустив Шияна і втік до лісу.
  • Поліція Полтави встановила особу зловмисника. Це раніше судимий 32-річний місцевий мешканець Роман Скрипник. Його вже визнавали винним у майнових злочинах та зберіганні наркотичних речовин.