Захоплення заручника в Полтаві: поліція застрелила терориста Скрипника

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Захоплення заручника в Полтаві: поліція застрелила терориста Скрипника

Петро Порошенко / Flickr

Поліція ліквідувала Романа Скрипника, який захопив заручника в Полтаві, а потім втік.

Про це у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«1 серпня близько 02:00 на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення розшукових заходів щодо Скрипника в один із нежилих будинків зайшов начальник СРПП Зіньківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума й виявив злочинця», — написав Геращенко.

Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники працівника поліції. Для затримання зловмисника поліція почала спеціальну операцію «Грім». Злочинця ліквідував КОРД.

«Заручник мав три секунди для того щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим та неушкодженим», — додав Геращенко.

  • 23 липня в Полтаві біля адміністративного суду працівники підрозділу карного розшуку намагалися затримати чоловіка, якого підозрюють у крадіжці авто. Під час затримання він дістав гранату РГД-5, яку погрожував підірвати.
  • Чоловік тримав за руку працівника поліції. Після перемовин зловмисник обміняв його на начальника Управління карного розшуку в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна. Із Шияном зловмисник поїхав на автомобілі «Богдан», який видали на його вимогу. Вони виїхали з міста і їздили польовими дорогами області. Пізніше він відпустив Шияна і втік до лісу.
  • Поліція Полтави встановила особу зловмисника. Це раніше судимий 32-річний місцевий мешканець Роман Скрипник. Його вже визнавали винним у майнових злочинах та зберіганні наркотичних речовин.