Захоплення заручника у Полтаві: поліція встановила особу чоловіка. Головна його вимога — уникнути відповідальності

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Поліцейські у Полтаві встановили особу зловмисника, який захопив заручника та їде разом з ним дорогами Полтавської області.

Про це повідомив речник поліції Полтавщини Роман Гришин в ефірі телеканалу ZIK.

За даними поліції, зловмисником є раніше судимий 32-річний місцевий житель. Його вже визнавали винним у майнових злочинах та зберіганні наркотичних речовин.

Його головною вимогою є уникнення відповідальності за свій вчинок.

«Уникнення кримінальної відповідальності, оскільки це [взяття заручника] відбувалося під час його затримання, і, звісно, особа не хоче відбувати в місцях покарання, і хоче уникнути кримінальної відповідальності будь-яким шляхом», — пояснив речник поліції.

Згодом заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що імʼя зловмисника — Роман Скрипник.

  • У Полтаві о 9-й ранку біля адміністративного суду працівники підрозділу карного розшуку намагалися затримати чоловіка, якого підозрюють у крадіжці авто. Під час затримання він дістав гранату РГД-5, яку погрожував підірвати.
  • Чоловік тримав за руку працівника поліції. Після перемовин зловмисник обміняв його на начальника Управління карного розшуку в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна. Із Шияном зловмисник поїхав на автомобілі «Богдан», який видали на його вимогу. Вони виїхали з міста і їздять польовими дорогами області.