Офіс генпрокурора офіційно повідомив Білорусі, що буде вимагати екстрадиції найманців «ПВК Вагнера»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Офіс генпрокурора офіційно повідомив Білорусі, що буде вимагати екстрадиції найманців «ПВК Вагнера»

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

Офіс генерального прокурора України офіційно повідомив білоруські органи про наміри екстрадувати затриманих найманців «ПВК Вагнера».

Про це повідомляє пресслужба ОГП.

«Офіс Генерального прокурора на підставі Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, які 29 липня були затримані правоохоронними органами цієї держави», — йдеться у повідомленні.

В ОГП зазначають, що серед затриманих у Білорусі найманців є 9 громадян України. Загалом 28 найманцям оголосили про підозру в участі в терористичній організації. Наразі прокуратура готує документи для надсилання офіційного запиту на екстрадицію як українців, так і росіян.

  • 29 липня білоруське інформагентство БЕЛТА повідомило, що поблизу Мінська затримали 32 бойовиків російської «Приватної військової компанії Вагнера». За інформацією БЕЛТА, кількасот бойовиків приїхали до Мінська «для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії».
  • Затриманих звинувачують у підготовці терактів. У країні розшукують ще близько 200 бойовиків.
  • МЗС України після затримання бійців «ПВК Вагнера» заявило, що давно попереджало про російських бойовиків, які воювали на Донбасі проти України.