У Запоріжжі суд заарештував чоловіка, який побив до смерті бійця «Азову». Перед цим його відпустили під заставу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Запоріжжі суд заарештував чоловіка, який побив до смерті бійця «Азову». Перед цим його відпустили під заставу

Сайт полку «Азов»

Запорізький апеляційний суд розглянув апеляцію прокурора і заарештував без права на заставу чоловіка, який побив до смерті 29-річного старшого солдата полку «Азов» Олег Черевка. Перед цим — 24 липня — суд відпустив нападника під заставу в 40 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Підозрюваний та його захисники взяли участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з Комунарського районного суду Запоріжжя. Також в залі апеляційного суду були присутні представники батальйону «Азов», ветеранської спільноти та громадськості.

Черевко помер уранці 27 липня в реанімаційному відділенні лікарні Запоріжжя. Його побили 21 липня в Запоріжжі біля продуктового магазину. Як повідомляла поліція, він зробив зауваження чоловікові, який чіплявся до дівчат. Останній кілька разів ударив бійця по голові, внаслідок чого Черевко отримав тріщину черепа. Солдата доставили в реанімацію у важкому стані, а нападник втік, але його затримали через кілька годин. Ним виявився раніше судимий житель Запоріжжя 1991 року народження.

Черевко служив у зенітно-ракетно-артилерійському дивізіоні полку. В «Азов» прийшов на початку 2018 року. До цього служив у лавах різних підрозділів, мав бойовий досвід, отриманий на передовій у період з 2015 до 2018 року. Черевко воював у Широкіному й Авдіївці.