У Саудівській Аравії почався Хадж. У звʼязку з коронавірусом в Мекку пустили лише тисячу мусульман

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У Саудівській Аравії почався Хадж. У звʼязку з коронавірусом в Мекку пустили лише тисячу мусульман

Мечеть Аль-Харам.

Anadolu Agency / Contributor / Getty Images

У Саудівській Аравії почався щорічний Хадж (паломництво), який триватиме шість днів (до 2 серпня). Цього року через коронавірус у Мекку до святинь допустили лише тисячу мусульман. Зазвичай кількість паломників становить не менш 2,5 мільйона людей.

Про це повідомляє CNN.

Влада королівства вже забезпечила протиепідемічні заходи і запровадила квоти для допуску паломників. За впаломниками будуть стежити, щоб вони дотримувалися соцдистанції та санітарних норм (носіння масок). У святинях буде проводиться регулярна дезінфекція. Наприклад, камені для обряду «Побиття шайтана» оброблятимуть антисептиками, а паломникам не дозволять доторкнутися до святині Кааби.

Згідно із квотами, близько 70% паломників цього року є іноземцями, які проживають у Саудівській Аравії. Решта — громадяни королівства.

  • Хадж — це головний ритуал всіх мусульман світу, паломництво до Мекки, де народився пророк Мухаммед. Хадж здійснюється на початку 12-го місяця мусульманського місячного календаря. За Кораном, здійснити Хадж повинен кожен повнолітній мусульманин бодай раз у житті, якщо йому дозволяють здоровʼя та фінансові можливості.