Премʼєр Вірменії відповів на закиди російської журналістки Симоньян, яка звинуватила республіку у «невизнанні Криму»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Премʼєр Вірменії відповів на закиди російської журналістки Симоньян, яка звинуватила республіку у «невизнанні Криму»

Valery Sharifulin / Contributor

Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відповів на пост головної редакторки RT Маргарити Симоньян, у якому вона розкритикувала владу республіки. Про це повідомляє «РБК-Россия».

У своєму дописі російська журналістка заявила, що Вірменія стала плацдармом антиросійських сил на Кавказі та звинуватила республіку у невизнанні анексії Криму. Пашинян нагадав, що Вірменія не визнала і незалежність Нагірного Карабаху, але це не заважає їй виступати гарантом його безпеки.

Він також заявив, що союзник і партнер Росії в Вірменії — вірменський народ, а не конкретні політичні діячі, які «протягом довгого часу позиціонували себе як одноосібний союзник Москви».

Що за пост?

Маргарита Симоньян — це російська журналістка, головний редактор інформаційного агентства «Россия сегодня», керівник телеканалу «Russia Today». 18 липня вона зробила у Telegram-каналі пост, в якому звернулась до влади Вірменії й порадила подивитись на себе з боку.

«У відповідь на багаторічне добро і захист, які ви отримували від Росії, ви не визнали Крим. Тому що це внутрішня справа Вірменії», — написала вона.

Симоньян також пригадала увʼязнення колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна, «який був незмінним союзником Росії».

Також вона зазначила, що у Вірменії начебто антиросійські некомерційні організації навчають тому, як повалити владу в Росії.

«Після всього, що ви зробили, Росія має повне моральне право плюнути на вас і розтерти», — додала журналістка.

  • 12 липня почалися нові бої між Азербайджаном і Вірменією. Азербайджан заявив, що підрозділи вірменських військових обстріляли з артилерії територію країни. Вірменська сторона говорила, що солдати противника спробували перетнути кордон.
  • 13 липня Збройні сили Азербайджану знищили вірменський опорний пункт. За офіційними даними, вірмени втратили вбитими двох військових, Азербайджан — чотирьох військовослужбовців вбитими і пʼятьох пораненими.
  • Вірменія й Азербайджан понад 30 років воюють за контроль над Нагірним Карабахом. Активна війна на етнічному підґрунті тривала з 1988 року до травня 1994 року, але військові зіткнення продовжились і після підписання мирного договору.