У Танзанії шахтар вдруге знайшов дорогоцінний камінь. Перший приніс йому мільйони

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шахтар із Танзанії вдруге знайшов під землею дорогоцінний танзаніт. 52-річний Саніну Лаізер у кінці липня добув два шматки вагою 9,2 і 5,8 кг, за що отримав від держави $3,4 млн. Тепер він знайшов танзаніт вагою у 6,33 кг.

Про це пише BBC.

Зараз фахівці оцінюють вартість нової знахідки, цього разу виплата буде меншою. Сам шахтар вже заявив, що влаштує з цього приводу велику вечірку.

У Лаізера чотири дружини та 30 дітей. Після першої знахідки він говорив, що хоче побудувати у своєму регіоні торговий центр і школу. Він сподівається на допомогу своїх дітей. «Я неосвічений, але люблю, коли речі роблять професійно. Тож я хочу, щоб мої діти займалися бізнесом професійно», — говорив шахтар.

Лаізер заявляв, що не відмовиться від свого звичного укладу життя і продовжить утримувати та розводити корів. Зараз у нього 2 тисячі голів.

  • Наприкінці червня Лаізера після першої знахідки танзаніта особисто привітав президент Джон Магуфулі, який заявив, що невеликі шахти — це справжнє багатство Танзанії. Знахідка шахтаря стала найбільшою за всю історію видобутку каменю. Попередній найбільший видобутий шматок важив 3,3 кг.