Померла оскароносна акторка з фільму «Віднесені вітром» Олівія де Гевіленд. Їй було 104 роки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У 104-річному віці померла американська акторка, володарка двох «Оскарів» Олівія де Гевіленд. Вона померла уві сні в будинку в Парижі, де жила останніми роками. Про це повідомляє Deadline.

Гевіленд відома за роллю Мелані Гамільтон у фільмі «Віднесені вітром», за яку її вперше номінували на «Оскар», але тоді нагороду вона не отримала. Гевіленд була останньою з четвірки виконавців головних ролей у популярній драмі.

Акторку тричі номінували на «Оскар» за кращу жіночу роль. У 1947 році нагороду їй принесла роль у фільмі «Кожному своє», а в 1950-му — у «Спадкоємиці». Також Гевіленд двічі отримала премію «Золотий глобус».

Олівію де Гевіленд називали однією із зірок «золотого століття» Голлівуду. У 1965 році вона стала першою жінкою, яка очолила журі Каннського фестивалю.

  • У США на тлі антирасистських протестів стримінгова платформа HBO прибрала фільм «Віднесені вітром» з відкритого доступу. Представник HBO пояснив, що стрічка 1939 року «зображує деякі етичні та расові забобони, які, на жаль, були поширеним явищем в американському суспільстві».
  • Пізніше HBO Max повернув фільм, додавши дисклеймер про історичний контекст і про те, які проблеми порушуються у фільмі.