Вибори в Білорусі: у Могильові понад три тисячі людей відвідали мітинг головної конкурентки Лукашенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вибори в Білорусі: у Могильові понад три тисячі людей відвідали мітинг головної конкурентки Лукашенка

Радыё Свабода

У білоруському Могильові кілька тисяч людей прийшли на мітинг головної опонентки Лукашенка на майбутніх виборах президента країни Світлани Тихановської.

Про це повідомляє «Радыё Свабода».

Мітинг почався близько 16 години біля Льодового палацу. Разом із Тихановською в ньому беруть участь лідери обʼєднаного штабу опонентів Лукашенка — Марія Колеснікова та Вероніка Цепкало. Гаслом заходу став заклик: «Побудуємо країну для життя». За даними телеканалу «Белсат», у мітингу беруть участь понад 3 тисячі осіб.

На вечір суботи в Тихановської запланований ще один мітинг, цього разу — у Бобруйську. Наступні дві зустрічі з виборцями у кандидатки заплановані на 26 липня — у Жлобині та Гомелі.

Вибори президента Білорусі заплановані на 9 серпня.

  • В кінці липня Світлана Тихановська вперше виступила на державному телеканалі «Білорусь 1». Вона перелічила всі події, що відбулися в Білорусі з кінця травня, більшість із яких не показали по телебаченню.
  • Перед цим стало відомо, що Тихановська вивезла своїх дітей до Євросоюзу після погроз про позбавлення її батьківських прав, якщо вона не припинить свою участь у передвиборчих перегонах.
  • У Білорусі суд заарештував чоловіка Тихановської, відомого опозиційного блогера Сергія Тихановського, ще на 15 діб.