Опоненту Лукашенка Бабарику висунули нове обвинувачення — в отриманні хабара

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опоненту Лукашенка Бабарику висунули нове обвинувачення — в отриманні хабара

Natalia Fedosenko / Contributor

Генеральна прокуратура Білорусі висунула нове обвинувачення ексглаві Белгазпромбанку, опоненту президента Лукашенка — Віктору Бабарику, якому відмовили у реєстрації кандидатом у президенти.

Про це повідомляє TUT.by з посиланням на пресслужбу прокуратури.

Прокуратура посилила обвинувачення Бабарику, перекваліфікувавши з «давання хабара» на «одержання хабара», що передбачає покарання до 15 років тюрми.

Загалом Бабарика звинувачують ще за двома статтями Кримінального кодексу: відмивання грошей та ухилення від сплати податків. У Генпрокуратурі Білорусі додають, що розслідування ще триває.

  • ЦВК Білорусі відмовила ексглаві Белгазпромбанку і головному опоненту чинного президента Віктору Бабарику в реєстрації кандидатом у президенти. Причиною такого рішення в Центрвиборчкомі назвали незадекларовану власність в офшорах.
  • Згодом Верховний суд Білорусі остаточно відмовив у реєстрації Бабарику. Причина відмови — він не встиг вчасно подати скаргу.
  • Бабарика та його сина затримали 18 червня, відтоді вони перебувають у СІЗО. Пізніше президент Лукашенко заявив, що Бабарико почав свідчити проти себе.