Конструкторське бюро «Луч» і державну компанію «Артем» об’єднають у ракетобудівну корпорацію

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Конструкторське бюро «Луч» і державну компанію «Артем» об’єднають у ракетобудівну корпорацію

Facebook / Генеральний штаб ЗСУ

Конструкторське бюро «Луч» і державну холдингову компанію «Артем» об’єднають у ракетобудівну корпорацію.

Про це йдеться на сайті державного концерну «Укроборонпром».

Стратегію формування та концепцію майбутньої ракетобудівної корпорації, що має з’явитися на базі конструкторського бюро «Луч» і компанії «Артем», представили під час робочого візиту міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

Нова корпорація має зʼявитися після трансформації та об’єднання обох підприємств з іншими державними виробниками високоточної зброї, боєприпасів і спеціальної хімії, що входять до складу «Укроборонпрому».

  • Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» — одне з провідних підприємств машинобудівної галузі України. Воно виробляє понад 70 найменувань спеціальної та авіаційної техніки, авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря» для озброєння літаків МіГ і Су, комплексів автоматичної перевірки та підготовки до використання всіх видів керованих засобів ураження тощо.
  • «Державне київське конструкторське бюро «Луч» — провідний український розробник складових частин комплексів авіаційного та протитанкового озброєння. Зараз підприємство працює за декількома напрямами — виробництво та модернізація протитанкових керованих ракет, авіаційних керованих ракет, зенітних керованих ракет, мінно-торпедного озброєння тощо.