Російська співачка Zivert скасувала концерти в Києві та Одесі нібито через карантин. Але в клубі заявили про «політичні перепони»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Російська співачка Zivert скасувала концерти в Києві та Одесі нібито через карантин. Але в клубі заявили про «політичні перепони»

Російська співачка Zivert, яка раніше виступала в анексованому Криму, скасувала свої концерти в Києві та Одесі. Вона заявила, що таке рішення прийняла нібито через карантин. Про це співачка повідомила в Instagram.

«Мені дико шкода повідомляти вам про це, але, на жаль, у звʼязку з продовженням карантину і не відкритим із 15.07 кордоном (Росія, як і раніше, «червона» зона) усі мої концерти в Україні переносяться на невизначений термін. Я знаю, як сильно ви чекали на мене у своїх краях. І хочу, щоб ви знали, що я всім серцем хотіла потрапити до вас. Але поки ситуація диктує нам свої правила», — написала співачка.

Однак столичний розважальний центр Osocor Residence, де мав проходити концерт, заявив, що причиною скасування стали «політичні перепони».

«На превеликий жаль, концерт Zivert в Osocor Residence не відбудеться. Ми зробили все можливе і неможливе, однак з огляду на деякі політичні перепони подію довелося відмінити», — повідомили на сторінці клубу.

Концерт Zivert у Києві був запланований на 4 серпня, в Одесі — на 24 липня.

Про що йдеться?

Юлія Зіверт кілька разів виступала в анексованому Криму. «Крим.Реалії» писали, що про виступи співачки повідомляли російські ЗМІ, але після кожного її концерту у Криму фотозвіти з мережі зникали, як і згадки про присутність співачки на вечірках. Афіша концерту збереглася на сторінці готелю Yalta Intourist.

Після анонсу концерту на Osocor Residence у коментарях до допису користувачі запитували, чи не заборонить через це Служба безпеки вʼїзд співачці в Україну, на що у клубі відповідали, що торік вона вже виступала в Києві.

Згодом народна депутат від фракції «Голос» Соломія Бобровська повідомила, що звернулася до СБУ та Держприкордонслужби України через заплановані концерти Zivert. За словами Бобровської, організацією концерту займалася компанія «Квартал концерт», яка повʼязана з оточенням президента Володимира Зеленського.

Також до СБУ та прикордонної служби через концерт співачки звертався і активіст Сергій Стерненко.