Смерть волонтера Кучапіна: у МВС повідомили, що перевіряють усі версії, зокрема й вбивство

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Правоохоронці розглядають усі можливі версії смерті волонтера, керівника організації «Дім милосердя» Олексія Кучапіна, зокрема й вбивство.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, пише пресслужба МВС.

«Провадження зареєстровано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Провадження саме за цієї статтею реєструється завжди, коли знаходять тіло людини і якщо є підозра, що смерть настала з якихось негативних обставин. Проте під час огляду місця загибелі Олексія Кучапіна, фактів, які одразу б вказали на насильницький характер смерті, виявлено не було. Але правоохоронці ретельно перевірять усі можливі версії його загибелі», — зазначив він.

Геращенко нагадав, що у квартирі, де виявили тіло Кучапіна, знайшли записку. Наразі у справі проводиться низка експертиз, зокрема гістологічна, хімічна, фармакологічна, графологічна та психологічна.

Окремо речник МВС Артем Шевченко повідомив, що поліцейські знайшли свідка, з яким спілкувався Кучапін перед смертю. Він надав важливі покази для слідства.

  • Тіло волонтера Олексія Кучапіна знайшли 22 липня в одній з квартир у Дніпровському районі столиці.
  • За даними правоохоронців, Кучапін орендував квартиру 15 липня, за день до того, як сказав близьким і товаришам, що поїде у Дніпро. Тривогу забили після того, як орендар перестав виходити на зв’язок з господарем квартири та не відчиняв двері, в яких залишив ключ.
  • Поліція не встановила слідів насильницької смерті та не виявила слідів зламу дверей, а власник запевнив, що з квартири нічого не зникло. Серед речей померлого знайшли невстановлені пігулки, які направили на експертизу, і записку, зміст якої не розголошують.