Смерть Кучапіна: поліція виявила серед речей волонтера записку і пігулки

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Смерть Кучапіна: поліція виявила серед речей волонтера записку і пігулки

bezdomnie.ua / Instagram

Київська поліція розкрила деякі подробиці про обставини смерті керівника організації «Дім милосердя» Олексія Кучапіна, тіло якого знайшли 22 липня в одній з квартир у Дніпровському районі столиці. Серед дивних знахідок — пігулки і записка.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

За даними правоохоронців, Кучапін орендував квартиру 15 липня, за день до того, як сказав близьким і товаришам, що поїде у Дніпро. Тривогу забили після того, як орендар перестав виходити на зв’язок з господарем квартири та не відчиняв двері, в яких залишив ключ.

Поліція не встановила слідів насильницької смерті та не виявила слідів зламу дверей, а власник запевнив, що з квартири нічого не зникло. Серед речей померлого знайшли невстановлені пігулки, які направили на експертизу, і записку, зміст якої не розголошують.

Поліція знайшла свідка, який спілкувався з Кучапіним незадовго до його смерті, й отримала «важливі показання для слідства».

Сьогодні на сторінці дружньої до проєкту Кучапіна ініціативи bezdomnie.ua в Instagram опублікували фото дивану, на якому лежав померлий, коли його знайшли.

За словами волонтерів, диван, з якого стікала кров, просто викинули на вулицю, а тіло Кучапіна досі не показали його родичам. Також зауважили, що власник квартири наляканий і не йде на контакт.

«Квартира вся повністю вимита і вичищена, там зараз наче в операційній. Також квартира не була опечатана, як це зазвичай робиться, а просто ключі передали хазяїну», — йдеться в повідомленні волонтерів, які знали Кучапіна.

У поліції зазначили, що плями на дивані з’явились внаслідок «природного процесу розкладання людського тіла», адже померлий пролежав у приміщенні щонайменше 5 діб при температурі близько 25 градусів тепла.

Громадська організація «Будинок милосердя», якою керував Кучапін, займається допомогою безхатькам і людям з інвалідністю. За даними товаришів померлого, Кучапін допомагав людям видертися з рабства, у звʼязку з чим йому погрожували люди, імовірно, повʼязані з поліцією.

Волонтери розглядають смерть чоловіка як вбивство через його соціальну активність. Вони не розуміють, чому Кучапін сказав всім, що поїде до Дніпра, видалився з усіх волонтерських чатів, а потім був знайдений мертвим у Києві.