МЗС: Уряд підготував стратегію з деокупації Криму, проте вона — непублічна

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС: Уряд підготував стратегію з деокупації Криму, проте вона — непублічна

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

Український уряд підготував стратегію деокупації Криму, проте документ поки що не є публічним.

Про це повідомляє Укрінформ.

Перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова висловила сподівання, що рано чи пізно Україна на різних рівнях зможе її представити.

Вона також повідомила про плани українського МЗС створити міжнародний комунікаційний майданчик з питань Криму. За словами заступника міністра, реакція світової спільноти на проблеми Криму є несистемною і нерегулярною, чим і користується Росія, намагаючись примирити весь світ з окупацією Кримського півострова.

«Якщо говорити про наші зусилля, вони будуть спрямовані на створення формалізованого майданчика, присвяченого Криму, адже на це є дуже великий запит», — зазначила заступник міністра.

За її словами, росіяни «використовують абсолютно різні форми для примирення світової спільноти з анексією Криму. «Як, власне, цей меседж, який, по суті, є порожнім, що було волевиявлення народу, і Крим — наш», — пояснила заступник міністра.

  • У листопаді минулого року повідомлялося, що Україна працює над стратегією повернення Криму, майданчиком для цього є робоча група з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
  • Перед цим Верховна Рада підтримала створення Тимчасової спеціальної комісії, яка буде пропонувати конкретні кроки, в тому числі законопроєкти, для повернення Криму.