Bihus.Info: Камери автофіксації піймали нардепів Яценка і Дубінського на численних перевищеннях швидкості

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Bihus.Info: Камери автофіксації піймали нардепів Яценка і Дубінського на численних перевищеннях швидкості

Олександр Кузьмін / «Бабель»

Журналісти Bihus.Іnfo проаналізували базу даних штрафів за порушення правил дорожнього руху, які зафіксували камери автофіксації.

За їх даними, голова Київської обласної організації «Слуги народу», народний депутат Олександр Дубінський порушив ПДР 11 разів, а його колега з «Партії «За майбутнє» Антон Яценко — 60 разів.

За даними журналістів, Дубінського ловили за порушеннях ПДР на двох автомобілях — загалом 11 разів. Він поки сплатив лише один штраф.

Нардеп Яценко порушив ПДР 60 разів, відколи встановили камери автофіксації, тобто за 50 днів. Згідно з даними поліцейського реєстру, нардеп не оплатив жодного штрафу.

Також журналісти розповіли про першого заступника глави Офісу президента Сергія Трофімова. За два перші тижні роботи камер він порушив ПДР п’ять разів, але всі штрафи сплатив.

  • Від 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлено 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть у всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери автофіксації зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.
  • Раніше повідомляли, що Дубінський знімав свій проморолик для передвиборчої кампанії на столичному Південному мосту, чим спричинив дорожній затор. Нардеп влаштував зйомки в годину пік. Посередині проїжджої частини зі знімальною командою став його зелений позашляховик Mercedes-Benz G-Class, а сам Дубінський пересів на велосипед.