МВС хоче розширити систему відеофіксації. Поліція вже використовує 27 тисяч камер

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство внутрішніх справ, Офіс генерального прокурора та інші правоохоронні органи провели координаційну нараду з протидії злочинам та посиленню громадської безпеки.

Міністр Арсен Аваков заявив, що МВС планує збільшити кількість відеокамер в країні (розширити систему відеофіксації), щоб поліпшити розкриття злочинів.

За словами Авакова, поліція вже використовує 27 тисяч камер відеоспостереження, частина з яких розпізнає номери транспорту. Камери у сукупності із системою оперативного реагування збільшують показник розкриття злочинів і час реагування поліції на виклики (до 13 хвилин), зазначив міністр.

«Сьогодні практично у всіх регіонах вже діють комплексні системи відеонагляду та відеоаналітики «Безпечне місто», інформація з яких активно використовується поліцією. Дані системи дозволяють прискорити розкриття правопорушень та виконують значну превентивну функцію забезпечення публічної безпеки та порядку», — сказав Аваков.

  • Від 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлено 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть у всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери автофіксації зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.