Адвокат Юлії Кузьменко: У експертиз, на які посилається слідство, низька доказова якість

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Адвокат Юлії Кузьменко: У експертиз, на які посилається слідство, низька доказова якість

Прядко Денис / УНІАН

Адвокат Юлії Кузьменко, підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, Тарас Безпалий сказав, що у результатів експертиз, які використовують як доказ у справі, низька доказова якість та відсутня методика проведення.

Про це він написав у Facebook.

«Єдиним основним доказом є експертиза ходи Айвона Бірча з Англії (проводиться лише в трьох країнах світу, відсутня методика, відсутні «чорні скриньки», низька доказова якість) й експертиза портретно-психологічна (КНДІСЕ, експерти [Юрій] Ірхін та [Андрій] Семенець)», — пише Безпалий.

Він уточнив, що адвокати звернулись до ряду інститутів щодо цієї експертизи, і в установах повідомили, що встановити психологічний портрет по відео неможливо, бо «відсутня методика».

«Вишенькою на торті стало відкриття дисциплінарного провадження відносно зазначених двох експертів в Мінʼюсті», — додав Безпалий. Результатів цього провадження поки немає.

Раніше Безпалий розповів, що експерти Юрій Ірхін і Андрій Семенець вивчали відеозаписи, а не спілкувалися з підозрюваними особисто, що є порушенням затвердженої методики.

  • У грудні 2019 року глава МВС Арсен Аваков і заступник голови Нацполіції Євген Коваль публічно заявили, що слідство знайшло вбивць журналіста Павла Шеремета. Тоді поліція затримала трьох підозрюваних: музиканта Андрія Антоненка, дитячу лікарку Юлію Кузьменко і військову медсестру Яну Дугарь. Антоненка і Кузьменко заарештували, Дугарь відправили під домашній арешт.
  • 22 травня повідомили, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозри. Андрій Антоненко тепер є не організатором убивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.