Справа Шеремета: захист Антоненка змусив ДБР порушити справу через незаконний слідчий експеримент

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Справа Шеремета: захист Антоненка змусив ДБР порушити справу через незаконний слідчий експеримент

Фото УНІАН

Адвокати музиканта Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, звинуватили слідчих у вчиненні злочину.

Про це адвокат Леонід Маслов розповів в інтервʼю «Бабелю».

За його словами, в один із днів слідчі хотіли провести слідчий експеримент, який мав відбутися у Києві о 18:00. «Адвоката Віталія Галенченка, який перебував тоді в Харкові, слідчі викликали о 16:55 того ж дня — звичайно, він не встиг би приїхати. Ми думаємо, це зробили навмисно, щоб на слідчому експерименті не було Антоненка, який не ходить на такі заходи без захисту», — пояснив адвокат.

Він додав, що за законом слідчі мусили дочекатися адвокатів або не везти Антоненка взагалі. «Його ж примусово повезли на місце слідчого експерименту, викликали адвоката з Центру безоплатної допомоги. Адвокат повівся етично і порекомендував Антоненку відмовитись від нього, щоб експеримент не відбувся з нав’язаним захисником», — додав Маслов.

Адвокат вважає, що кінцевою метою слідчих було не проводити слідчий експеримент з Антоненком, бо його не провели ні того дня, ні пізніше. Маслов вважає такі дії злочином, оскільки слідчі порушили право Антоненка на захист. «Ми звернулися з цього приводу до ДБР, змусили їх зареєструвати кримінальне провадження стосовно слідчих», — додав захисник.