Нардепи трьох фракцій просять СБУ порушити справу про держзраду депутата ОПзЖ Волошина

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардепи трьох фракцій просять СБУ порушити справу про держзраду депутата ОПзЖ Волошина

Sophia Sereda / Facebook

Група нардепів з фракцій «Європейська солідарність», «Голос» і «Слуга народу» звернулися до голови СБУ з вимогою розпочати кримінальне провадження проти депутата «Опозиційної платформи — За життя» Олега Волошина, який заявив, що в України «немає суверенітету».

Документ з підписами депутатів оприлюднила співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко у Facebook.

«Як і обіцяли, звернулися до керівництва СБУ з вимогою порушити справу за злочин у ВР, коли депутат заперечував суверенітет України — а це державна зрада», — наголосила Геращенко.

Що сталося?

17 липня під час розгляду проєкту постанови щодо голосування за поправки до Конституції РФ у Криму Олег Волошин заявив, що український суверенітет відданий повністю зовнішньому управлінню і що «країна, в якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом».

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів не порушувати питання, які будуть ставити під сумнів незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність України.

21 липня перед позачерговою сесією Волошина облили зеленкою під Верховною Радою. У відповідь депутат вдарив кривдника в обличчя.

Пізніше поліція затримала двох осіб за підозрою у нападі на Волошина.