Депутата ОПзЖ Волошина облили зеленкою. До цього він сказав, що в України «немає суверенітету»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Перед позачерговою сесією 21 липня депутата фракції «Опозиційна платформа — За життя» Олега Волошина облили зеленкою під Верховною Радою. У відповідь Волошин вдарив кривдника в обличчя.

Також зеленка потрапила на Олександра Кабанова, депутата фракції «Слуга народу», який проходив повз.

Активісти кажуть, що вони ветерани АТО і хотіли покарати Волошина за те, що той «ставить під сумнів суверенітет України».

Пізніше поліція затримала двох осіб за підозрою у нападі на народного депутата.

В ході інциденту зеленка потрапила також на депутата від «Слуги народу» Євгена Шевченко. Пізніше він заявив, що планує позиватися до суду.

«Я буду звертатися з позовом про матеріальне відшкодування, тому що краватка, сорочка, брюки, сумка, черевики – це все кошти. Воно все, вибачте, брудне і не відмивається», – сказав він у відеокоментарі журналістці Радіо Свобода.

Що цьому передувало?

17 липня під час розгляду проєкту постанови щодо голосування за поправки до Конституції РФ в Криму Олег Волошин заявив, що український суверенітет відданий повністю зовнішньому управлінню, і що «країна, в якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом».

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів не порушувати питання, які будуть ставити під сумнів незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність України.

Згодом члени фракцій «Голос», «Європейська солідарність», «Слуга народу» та депутатських груп «Партія «За майбутнє» та «Довіра» вимагали від спікера «належної реакції» на заяву депутата ОПзЖ, скерування запитів у правоохоронні органи з цього приводу.