«Тероризму немає місця в жодній країні». Зеленський опублікував звернення після затримання терориста та звільнення заручників

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський після затримання терориста у Луцьку та звільнення всіх заручників опублікував звернення. Він привітав усіх, хто боровся за звільнення людей.

Про це глава держави написав у Telegram.

Зеленський підкреслив, що тероризму немає місця у жодній країні.

«Вітаю всіх, хто весь день боровся за звільнення людей у Луцьку й фактично — за їхні життя. Ми всі переживали й стежили за розвитком подій, напрацьовували плани та змінювали їх з огляду на ситуацію. Життя людини — найважливіша цінність. Ми не втратили нікого. Сьогодні рідні та близькі можуть обійняти всіх, хто простраждав день в автобусі під прицілом», — наголосив президент.

  • Вранці 21 липня в Луцьку, на Театральній площі чоловік зі зброєю захопив автобус, в якому, за попередніми даними, перебували 20 пасажирів. Він почав погрожувати і відкрив стрілянину з вікна. На місце викликали спецзагін СБУ, а президент заявив, що «бере ситуацію під особистий контроль».
  • Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, ймовірно, навчався в духовній семінарії, сидів у вʼязниці та примусово лікувався у психлікарні. Його звуть Максим Кривош. Очільник МВС Арсен Аваков згодом спростував лікування зловмисника у психлікарні.
  • На вимогу терориста президент Володимир Зеленський записав відеозвернення. Після цього терорист відпустив заручників і був затриманий. Сам Зеленський після затримання Кривоша відеозвернення видалив.
  • СБУ повідомила, що із захопленого автобуса звільнили 13 заручників. Поранених немає.