Із захопленого автобуса у Луцьку звільнили 13 заручників. Поранених немає

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Із захопленого автобуса у Луцьку звільнили 13 заручників. Поранених немає

Із захопленого у Луцьку автобуса звільнили 13 заручників.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Спецоперацію зі звільнення заручників провели бійці спецпідрозділу «Альфа» СБУ спільно з Національною поліцією. «Наразі всі заручники звільнені, постраждалих немає», — повідомили в СБУ.

На брифінгу після затримання Кривоша заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що терорист спочатку відпустив трьох заручників після розмови з президентом Володимиром Зеленським, а інших десятьох — безпосередньо після публікації Зеленським відеозвернення.

«Дякую кожному співробітнику Центру «А» та Антитерористичного центру СБУ, усім правоохоронцям за оперативне реагування і взаємодію. Ваші професійні дії врятували 13 життів. Люди в безпеці і це — найголовніше», — зазначив голова СБУ Іван Баканов.

  • Вранці 21 липня в Луцьку, на Театральній площі чоловік зі зброєю захопив автобус, в якому перебували 20 пасажирів. Він почав погрожувати і відкрив стрілянину з вікна. На місце викликали спецзагін СБУ, а президент заявив, що «бере ситуацію під особистий контроль».
  • Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, ймовірно, навчався в духовній семінарії, сидів у вʼязниці та примусово лікувався у психлікарні. Його звуть Максим Кривош. Очільник МВС Арсен Аваков згодом спростував лікування зловмисника у психлікарні.
  • На вимогу терориста президент Володимир Зеленський записав відеозвернення. Після цього терорист відпустив заручників і був затриманий. Сам Зеленський після затримання Кривоша відеозвернення видалив.