Рада не скасувала закон про легалізацію грального бізнесу. Він іде на підпис

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховна Рада відмовилася скасувати закон про легалізацію грального бізнесу. Документ тепер передадуть на підпис спікеру парламенту Дмитру Разумкову, а потім він піде на підпис Володимиру Зеленському.

Депутати не підтримали три проєкти постанови про скасування, які були запропоновані лідером фракції «Батьківщина» Юлією Тимошенко, нардепом від ОПзЖ Вікторією Гриб і депутатом від групи «За майбутнє» Анною Скороход.

Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк заявив, що президент, швидше за все, накладе вето на закон, оскільки раніше Рада внесла в нього дві взаємовиключні поправки. «Це означає, що в такому вигляді закон не запрацює і до розгляду вето президента (а це мінімум вересень) гральний бізнес легалізований не буде», — написав депутат.

  • 14 липня Верховна Рада проголосувала за легалізацію грального бізнесу в Україні. Документ підтримали 248 нардепів.
  • Перед цим Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило, що бачить корупційні ризики в законопроєкті (у редакції до другого читання).
  • У Верховній Раді одразу ж зареєстрували дві постанови про скасування ухвалення законопроєкту про легалізацію грального бізнесу.