Рада провалила законопроєкт, який дозволяв би чиновниками за допомогою дітей приховувати майно

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Рада провалила законопроєкт, який дозволяв би чиновниками за допомогою дітей приховувати майно

Струмковський Володимир / УНІАН

Нардепи провалили законопроєкт, який дозволяв би не декларувати записане на дітей майно чиновників, якщо вони проживають окремо.

Про це повідомляє пресслужба Ради.

За ухвалення цього законопроєкту в другому читанні проголосували лише 34 нардепи. Після цього спікер Ради Дмитро Разумков запропонував направити документ на повторне друге читання, за що було віддано 214 голосів депутатів із 226 необхідних. Таким чином документ було відхилено.

У разі ухвалення чиновникам дозволялося би не декларувати майно, яке записане на їхніх неповнолітніх дітей, якщо вони живуть окремо. Також документ дозволяв радникам, помічникам, уповноваженим президента та його прессекретарю не подавати електронні декларації, якщо вони працюють на громадських засадах.

  • 13 травня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 3355-1. За проєкт закону проголосували 244 нардепи. З них — 190 від фракції «Слуга народу».
  • За чинним законодавством, нардепи і чиновники зобовʼязані щороку до 1 червня задекларувати свої доходи в електронній системі Національного агентства з питань запобігання корупції.