У Росії ухвалили закон про триденне голосування на виборах і референдумах

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У Росії Держдума прийняла в третьому читанні закон, який дозволяє голосувати на виборах і референдумах протягом трьох днів.

Про це пише Meduza.

Цей закон передбачає, що рішення про багатоденне голосування до Держдуми приймає Центральна виборча комісія, а рішення про багатоденне голосування в інших ситуаціях — виборча комісія, яка організовує вибори.

Уточнюють, що за закон проголосували 344 депутати, проти — 51. Триденне голосування зможе застосовуватися вже в Єдиний день голосування у вересні 2020 року.

  • 3 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ про внесення поправок у Конституцію після загальноросійського голосування. Зміни набули чинності з 4 липня.
  • Голосування в Росії тривало з 25 червня по 1 липня. За прийняття поправок до Конституції проголосували 77,92% виборців, проти — 21,27%. Явка на виборах склала 67,97%.
  • Через пандемію коронавірусу місця для голосування дозволили розмістити на відкритому просторі. У деяких випадках росіяни голосували за поправки у дворах на лавках, на пеньку, на камені, на багажнику автомобіля або в автобусі.