У Росії заявляють, що розробили вакцину від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У Росії заявили, що перша російська вакцина від COVID-19 eже готова. Про це оголосив перший заступник міністра оборони Росії Руслан Цаліков, передає Meduza.

«Остаточні оцінки результатів випробувань наші фахівці та науковці Національного дослідницького центру [імені Гамалії] вже зробили. На момент виписки всі без винятку добровольці, отримавши імунітет від коронавірусу, почувалися нормально. Таким чином, перша вітчизняна вакцина від нової коронавірусної інфекції готова», — заявив Цаліков.

Глава Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв заявив, що масове виробництво вакцини планується почати в серпні.

Нагадаємо, що 16 липня Національний центр кібербезпеки Великої Британії попереджав, що російські хакери планують атакувати організації, які займаються розробкою вакцини проти коронавірусу.

Вакцина від коронавірусу

20 липня Велика Британія повідомила про успішне випробування вакцини від коронавірусу на людях. Вакцина, яку розробляє Оксфордський університет спільно з компанією AstraZeneca, успішно пройшла випробування на 1 077 пацієнтах. Медики виявили у них антитіла до коронавірусу.

Того ж дня про успішні випробування вакцини повідомив і Китай. Її розробляє Інститут біологічних продуктів Уханю за підтримки китайської фармацевтичної компанії Sinopharm. Там зазначають, що в усіх пацієнтів після вакцини зʼявилися антитіла до коронавірусу. Свої дослідження компанія проводить в Об’єднаних Арабських Еміратах.