У Болівії люди масово скуповують токсичний діоксид хлору як «ліки» від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Болівії люди масово скуповують токсичний діоксид хлору як «ліки» від коронавірусу

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Щоранку в містах Болівії, які найбільше постраждали від коронавірусу, збираються довгі черги до аптек — люди купують діоксид хлору, який хибно рекламують як ліки проти COVID-19. Про це повідомляє New York Post.

Навіть після того, як Міністерство охорони здоровʼя попередило про небезпеку діоксиду хлору, люди все одно продовжують його вживати.

Відомо, що діоксид хлору просуває Конгрес Болівії, який контролює опозиція. Минулого тижня Сенат схвалив законопроєкт, який у випадку надзвичайної ситуації дозволяє «виробництво, маркетинг та використання розчину діоксиду хлору для профілактики та лікування коронавірусу». Законопроєкт вимагає схвалення тимчасового президента Жаніни Аньес Чавес, яка наразі лікується від COVID-19.

У штаті Кочабамба, де найбільший рівень підтримки опозиції, люди заявляють, що не вірять, що лікарі їх вилікують від коронавірусу, тому діоксидом хлору хочуть запобігти хворобі.

Продавець засобу каже, що щодня тисячі людей його купують, і він з дружиною теж вживають діоксид хлору. Він додав, що його клієнти не підхопили коронавірус. Водночас обласні органи охорони здоровʼя повідомляють про 10 смертей від отруєння діоксидом хлору за останній тиждень.

Губернатор штату Кочабамба Естер Сорія заявила, що підтримує план щодо використання діоксиду хлору та народної медицини для лікування COVID-19. Мер Кочабамби повідомив, що він підтримує безкоштовне розповсюдження діоксиду хлору.

Президент наукової асоціації Кочамамби розповів, що в народі існує переконання, що токсична речовина «чудодійна» і лікує рак, СНІД, малярію та інші хвороби, проте цьому немає жодних наукових підтверджень.

  • Діоксид хлору використовують переважно для відбілювання, наприклад, целюлози, паперу, а також для дезінфекції та стерилізації різних матеріалів.