Польща збирається обмежити діяльність іноземних медіа, котрі президент Дуда і його партія звинувачують у дезінформації

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Польща збирається обмежити діяльність іноземних медіа, котрі президент Дуда і його партія звинувачують у дезінформації

Photo by kyryll ushakov on Unsplash

У Польщі збираються законодавчо послабити іноземні медіа, котрі новообраний президент Анджей Дуда у ході своєї кампанії звинувачував у поширенні дезінформації. Про наміри оголосив голова правлячої партії Ярослав Качинський, якого вважають фактичним головою держави.

Про це повідомляє Reuters.

В партії «Право і справедливість» давно говорили про втручання іноземних медіа у внутрішні справи країни та про необхідність посилення національних ЗМІ. Це питання знову підняли під час президентської кампанії Дуди.

Після перемоги Дуди на президентських виборах претензії до іноземних медіа, які нібито впливають на польську політику, у правопопулістській правлячій партії значно посилились.

Голова партії Качинський заявив, що реформу проведуть ще до кінця повноважень Сейму, наступні вибори до якого заплановані на 2023 рік.

У «Праві та справедливості» скаржаться, що необхідність дотримання правил Євросоюзу в прийнятті нових законів може завадити обмеженню впливу іноземних ЗМІ, таких як TVN, що у власності американського каналу Discovery.