Польща звинуватила Німеччину у втручанні до виборів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство закордонних справ Польщі вважає, що Німеччина втручається у вибори у країні, та навіть викликало для пояснень тимчасово повіреного у справах Німеччини.

Про це у своєму Twitter написав заступник голови МЗС Польщі Шимон Шинковський.

«У звʼязку з низкою статей в німецьких ЗМІ, які містять маніпуляції та створюють однозначне враження прихильності до одного з кандидатів на президентських виборах у Польщі, я викликав сьогодні до МЗС тимчасово повіреного у справах Німеччини», — повідомив він.

За його словами, під час зустрічі із повіреним у справах Німеччини було повідомлено про низку публікацій в німецьких ЗМІ, які є «маніпулятивними та брехливими» і можуть впливати на демократичний виборчий процес у Польщі.

  • Центральна виборча комісія Польщі 30 червня опрацювала 100% бюлетенів першого туру президентських виборів. Перемогу здобув чинний президент Анджей Дуда. На другому місці опинився кандидат від опозиційної партії «Громадянська платформа» — мер Варшави Рафал Тшасковський із результатом 30,46% (5,9 мільйона голосів)
  • Перед цим Дуда пообіцяв у разі свого переобрання «заборонити пропаганду ЛГБТ-ідеології» у навчальних і державних установах.