«Слуга народу» за участі Зеленського обиратиме кандидата в мери Києва. Претендують п’ять нардепів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» за участі Зеленського обиратиме кандидата в мери Києва. Претендують п’ять нардепів

Фото з сайту Адміністрації президента України

Фракція «Слуги народу» проведе праймеріз партії (внутрішньопартійні вибори) серед п’яти кандидатів, які заявили про бажання балотуватися на посаду мера Києва. Засідання фракції заплановане на четвер, 16 липня, на ньому буде присутній президент Володимир Зеленський.

Про це заявила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук, яку цитує «Інтерфакс-Україна».

«Праймеріз саме для членів фракції — тих, які оголошували офіційно. Їх зараз пʼять депутатів, які про це заявили», — зазначила Кравчук.

За її словами, йти на вибори мера Києва планують такі нардепи фракції — Ірина Верещук, Микола Тищенко, Олександр Дубінський, Олександр Качура і Дмитро Гурін.

За словами Кравчук, по суті, цей праймеріз триває вже більше місяця, «хтось газети роздає, хтось борди вивішує, хтось дебати влаштовує».

Кравчук додала, що особисто вона планує підтримати кандидатуру Ірини Верещук, оскільки вважає, що «жінки повинні йти в політику», і «що вона може бути дуже незручним опонентом для Кличка».

Олександр Качура, який братиме участь у праймеріз, зазначив, що провести праймеріз на засіданні фракції було саме пропозицією Зеленського. «Буде презентація програм, буде голосування фракції, думка ради Київської міської партійної адміністрації і президента України», — додав Качура.