Нардеп Качура анонсував дебати з Дубінським. Але кандидата в мери Києва визначатимуть за кілька тижнів і останнє слово — за Зеленським

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Між народними депутатами фракції «Слуга народу» Олександром Качурою і Олександром Дубінським, які раніше заявили про бажання балотуватися на посаду мера Києва, цього тижня можуть відбутися дебати.

Качура анонсував дебати в Telegram.

«У пʼятницю, скоріше за все, відбудуться наші дебати з Дубінським. Не перемикайтеся», — написав він. При цьому нардеп не уточнив, де саме проходитимуть дебати, в якому форматі та чи відбудуться вони в рамках праймеріз партії «Слуга народу» (внутрішньопартійні вибори).

В інтерв’ю Інтерфакс-Україна Качура також розповів, що у праймеріз партії братимуть участь четверо нардепів. Крім нього і Дубінського, також заявили про участь Ірина Верещук та Микола Тищенко.

«Усередині партії серед депутатів інших кандидатів поки що не було, наскільки я знаю. Але ми не виключаємо варіанту, що останньої миті може хтось зʼявитися ззовні», — сказав Качура.

За його словами, кандидата у мери від «Слуги народу» буде визначено через декілька тижнів й останнє слово — за президентом Володимиром Зеленським. Глава держави у своєму рішенні опиратиметься на показники соцдосліджень, а кандидата висуне конференція міської партійної організації після офіційного старту виборчої кампанії.

Раніше Качура і Дубінський заявили, що збираються провести дебати, не чекаючи праймеріз. «На сьогодні ніякі умови [праймеріз кандидатів] не озвучені. З Олександром Дубінським домовилися вже почати процес і провести з ним публічні дебати на одному з інформаційних каналів», — повідомляв Качура на початку червня.