«Хто буде кращим — того підтримаю». Зеленський підтвердив, що «Слуга народу» проведе праймеріз на виборах мера Києва

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Хто буде кращим — того підтримаю». Зеленський підтвердив, що «Слуга народу» проведе праймеріз на виборах мера Києва

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що партія «Слуга народу» проведе праймеріз для обрання кандидата в мери Києва.

Про це президент розповів на пресконференції, яка відбувається у Маріїнському парку.

«Чесно буду підтримувати кандидата в мери Києва від партії «Слуга народу», — сказав Зеленський.

При цьому він наголосив, що партія проведе праймеріз за участі як кандидатів від «Слуги народу», так і незалежних кандидатів.

«Хто буде кращим — того я і підтримаю», — заявив Зеленський.

Також президент відповів на запитання, чи можливий розпуск парламенту. Він заявив, що поки «Слуга народу» голосуває за важливі для країни закони і не лобіює інтереси певних людей чи «комерційної групи впливу», він буде підтримувати партію і монобільшість. Щойно вони перестануть це робити, президент «без роздумів розпускатиме парламент».

Раніше нардепи від «Слуги народу» попросили Зеленського організувати внутрішні партійні праймеріз для обрання кандидата в мери Києва.

  • У листопаді минулого року повідомлялося, що «Слуга народу» розглядає народного депутата Олександра Ткаченка як основного кандидата на посаду міського голови Києва.
  • Згідно з квітневим опитування групи «Рейтинг», майже 40% киян готові проголосувати на виборах очільника столиці за Віталія Кличка.
  • При цьому шоумена Сергія Притулу підтримали б 9,1% опитаних, нардепа від «Слуги народу» Олександра Ткаченка — 8,8%, телеведучого Андрія Пальчевського — 8,2%, ексмера столиці Олександра Омельченка — 6,4%, ексголову КМДА Олександра Попова — 5,2%, колишнього нардепа Борислава Березу — 4,4%. При моделюванні другого туру Кличко перемагає усіх опонентів.